Donderdagavond 22 juni vindt alweer de 4 e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen met 2 afstanden: 10 km (14 bruggen) en 6 km (11 bruggen). Nieuw bij deze editie is de wandeltocht onder leiding van gidsen van CAS (het Alphense Centrum voor Architectuur en Stedenbouw), over een aantal bruggen en langs de Hoge en Lage Zijde in het oude centrum van Alphen.

De Bruggenrun- en wandeltocht start donderdagavond 22 juni om 20.00 uur vanuit Hendrick’s Pub (Prins Hendrikstraat 119 in Alphen a/d Rijn). Ook de finish is in Hendrick’s Pub.

Inschrijven kan op de avond zelf tussen 18.00 en 19.45 uur. Deelname is gratis, donaties voor het Alphense Samenhuis worden zeer op prijs gesteld.

Prestatie
De 10 kilometertocht voert over 14 bruggen en kent een relatief groot aantal hoogtemeters. Het parkoers is bochtig en technisch met zelfs een enkele trap. Hetzelfde geldt voor de 6 km: een leuke route door het centrum, met veel bochten en hellingen. De Alphense Bruggenrun is de hardlooptocht met de hoogste brugdichtheid van Nederland: anderhalve brug per kilometer. Dit is echt nergens anders te vinden!

Wandelaars lopen een vergelijkbare maar iets kortere route (4 km). De gidsen zorgen voor een goed wandeltempo, afgewisseld met interessante uitleg over gebouwen, straten en bruggen in het Alphense centrum. Zo leer je je stad van een andere kant kennen.

Een Bezem(er)fietser begeleidt de tocht. Na afloop is er sportdrank en een warm welkom voor de deelnemers. En natuurlijk de beroemde afterparty!

Zwoele zomeravondsferen
De midzomereditie is vanwege de langste dag van het jaar in Hawaiiaanse sferen. Vanaf 18.00 is er een barbecue aanwezig. Voor toeschouwers verzorgt Hendrick’s een cocktailbar. Na afloop ook voor deelnemers natuurlijk. Zo maken we optimaal gebruik van de zwoele Alphense zomeravonden.

Na de tocht is er een afterparty in Hendrick’s, waar deelnemers en publiek de spierpijn kunnen verzachten met cocktails, witbier en hapjes. Ook de muzikale omlijsting is uiteraard in speciale Bruggenrunsferen.

De deelnemer met de meest Hawaiiaanse aankleding krijgt de felbegeerde sfeerbokaal. Daarnaast zijn er een aantal verrassingsprijzen te vergeven.