De 3 e editie van de Alphense Bruggenrun op donderdagavond 15 december is een doorslaand succes geworden. Deze sfeervolle hardloopwedstrijd over 10 kilometer en 14 bruggen, dwars door het Alphense centrum, trok een overdonderend aantal deelnemers. Voor het eerste was er ook een (kortere) wandeltocht, die een deel van de route volgde.

De tocht startte vanuit een sfeervol aangeklede Hendrick’s Pub, waar met allerlei verlichting, een koek-en- zopie-truck en bijpassende muziek de pre-party al uren eerder begonnen was.

Ook de meer dan 200 deelnemers waren verlicht. Er liepen enkele volledig verlichte kerstbomen en bijpassende kerstengel mee (zij ontvingen de originaliteitsprijs), maar ook alle andere deelnemers hadden werk gemaakt van hun verlichte outfit. De verkeersregelaars hadden hun handen vol om alle deelnemers in het donker de juiste weg te leiden.
Gelukkig wisten de bezemerfietsers die de tocht begeleidden deze uit hun hoofd! Traditiegetrouw ging één van de bruggen net open toen de deelnemers langs kwamen, tot hilariteit en vertraging van de lopers.

De Bruggenrun toonde Alphen op zijn best. De leuke route door een prachtig verlicht centrum die maar liefst 9 keer de Oude Rijn passeert bevat de meeste bruggen per kilometer van alle hardloopwedstrijden in Nederland . De enthousiaste deelnemers, de zeer joviale sfeer en de fantastische pre- en afterparty zorgden voor een combinatie van stedelijke creativiteit en dorpse gezelligheid.

De Bruggenrun is een samenwerking tussen Alphen a/d Run, CASAlphen (Centrum voor Stedenbouw en Architectuur) en Hendrick’s Pub, meer informatie is te vinden op www.bruggenrun.nl.

Deelname aan de Bruggenrun is altijd gratis, maar soms verbonden aan een goed doel. De inzamelingsactie voor Alpe d’Huzes leverde dit jaar bijna 1100,- op.